Nej det är fortfarande en vecka kvar innan vi släpps in i salongen. här är det Erik Olsson som vaktar dörren.
Nej det är fortfarande en vecka kvar innan vi släpps in i salongen. här är det Erik Olsson som vaktar dörren.

Vi träffar Kärstin Leander och Leif Jonsson från Ånge kabaré

Om en vecka så är det premiär för er kabare ” Gilla Lägger?!” Men vad handlar den om ?

Den behandlar hur vi människor är som lever här i Medelpads inland, Vart visoner framtidstrooch mäniskorna tar vägen och är verkligen gräset grönare på andra ställen ? Det är en satirisk samhälles betraktelse baisserad på varm humor i sketch och sång format som kanske även väcker en del frågor som vi kanske borde fundera på.

Manuset kommer från våra lokala kreatörer Karl Ivar Cantzler, Leif Jonsson och Lena Bjelkström och är skrivit speciellt för denna föreställning. .

På scenen står  13 av föreningens skådespelare och det är en blandning av nya förmågor och de gamla teater rävarna.

Det var 2007 som man senast satte upp en kabaré vilket är ett tag sedan varför så lång tid? 

Vi har ju satt upp många sommarspel och ungdomsteatrar under tiden som tagit mycket energi och då man numera inte får bidrag från kommunen för föreställningar på samma sätt så gäller det att hushålla med budgeten och att man lyckas locka publiken för man skall ha råd att satsa.

Finns det mer saker som händer inom Ånge Kabaré ?

Vi jobbar just nu med en ny uppsättning av Ungdomspjäsen ” Under ytan” det är 10 år sedan man satte upp den första gången men pjäsens budskap är lika aktuellt idag. Detta är en pjäs som Kerstin Hultin skrivit manus till. Man räknar med  premiären om ca 2 månader.

Sedan till sommaren så blir det sommar teater på Hussborgs herrgård.

Premiär är det som sagt fredag den 15 Februari klockan 19 på Medborgarhuset i Ånge och kanske ses vi där, annars har man även chansen att se föreställningen Söndag 17/2, Måndag 18/2, Onsdag 20/2,  Torsdag 21/2, Fredag 22/2 och Lördag 23/2.

Share Button