Mot hjärtats mitt är en musikal som är skriven av Karin Runow, kantor i Sollentuna. Den skrevs på uppdrag av Svenska kyrkan i Umeå som en del av i firandet av att  Umeå var kulturhuvudstadsår 2014.

Ellinor Selin Öberg såg musikalen vid ett kyrkomusikersymposium i Uppsala i sept 2014 och gillade båda musiken och handlingen. Den handlar om en teatergrupp som ska sätta upp ett julspel, Främst handlar den om en tjej som inte blir sedd, varken i kompisgänget eller av sin stressade mamma. Men så faller en stjärna och helt plötsligt ramlar det ner några stjärnor på jorden som vill uppfylla människors önskningar. Då de har barn och ungdomskörgrupper i Torps församling i samma åldersspann som i den uppsättningen som den uppsättningen så tyckte Ellinor det skulle vara kul sätta upp den musikal i Torp. Då hennes musikerkollega Ewa Andersson tidigare samarbetat med Kärstin Leander i olika teaterprojekt, så var steget att kontakta henne inte långt. På Teaterverkstan finns många ungdomsgrupper så ordnade det sig med skådespeleriet!

De som ingår i musikalen är: Barn och ungdomsgrupp (+några få vuxna) från Teaterverkstan.  Minikören, Torps barnkör och Torps Ungdomskör  Musiker Göran Månsson, Arvid Löfvenhamn, Henrik Winzell och ljudtekniker Nikolai Persson.

Söndag 29 Mars klockan 18:00 kan man njuta av musikalen i Torps kyrka.

Share Button

One Reply to “Musikalen “Mot hjärtats mitt” i Torps kyrka på Söndag”

Comments are closed.