Teater Soja har under åren satt upp ett antal olika pjäser på temat jämställdhet. Ånge teaterförening har sett till att flertalet av dessa har spelats inom kommunen gränsen.

Nu var det dags igen då man på tisdags kvällen kunde se ”Jämna Steg – En snubblande komedi” på Ljungaverks folketshus. Det är en berättelse om de fyra kompisarna Folke, Alida, Börje och Maj’s väg genom livet från födseln genom skolålder hur man skils åt efter gymnasiet men att man senare i livet hittar tillbaka till varandra och även om de vandrat genom livet på rätt olika sätt så är de ändå rätt lika.

Man lyckas göra en ganska träffsäker tolkning/parodi på hur vanliga människor lever sina liv, utan miljon bonusar och det hektiska nattlivet på stureplan. Läkarstudier som avbryts pga av att man får barn, man blir arbetslös då ens arbetsplats avvecklas i finanskrisens spår.

Det finns en hel del riktigt bra inslag i föreställningen som lockade en till skratt tex Sofia Andersson minspel och rörelsemönster, Lars T Johanssons politiker parodi men framförallt alla under bara sång texter.

Men tyvärr tappar pjäsen tempo emellan åt, och även om många inslag är roliga var för sig så är den röda tråden inte speciellt lätt att följa.

Share Button