I kväll bjöd Ånge Kommuns åter igen in till en föreläsning på temat inspiration. Det var ca 100 personer som tagit sig till medborgarhuset i Ånge för att få lyssna till Chris Sundqvist som gav en föreläsning på ämnet ”Varför tänker inte alla som jag”.

Chris har en bakgrund som ekonom och försäljare åt några av Sveriges storföretag, men har under de senaste 8 åren jobbat med rekrytering, ledarskapsutveckling och föredrags hållande för att förmedla kunskapen om olika personligheter och hur man kan dra nytta av den kunskapen olika personlighets typer för att kunna skapa effektivitet och föra arbetet framåt även om personerna du jobbar med har ett annorlunda arbetssätt en du själv.

Det märks att Chris har jobbat med detta länge då hon på ett vant enkelt å humoristiskt sätt går igenom den så kallade DiSC-teorin som Dr. William Moulton Marston utvecklade i USA på 1920 talet som baserar sig på att personer kommunicerar på olika sätt när vi tar kontakt med varandra dessa sätt kan man dela in i fyra olika styrke kategorier Röd, Gul, Grön och blå

Att publiken har lätt att finna sin plats och sina kollegors och vänners platser i de olika kategorierna märktes tydligt på skratten och fnissningarna som kommer då Chris går igenom de olika styrkornas karaktärsdrag.

När vi sedan efter fika pausen kommer in på vad som gör att olika kategorier jobbar olika bra tillsammans så skapas många aha upplevelser i publiken.

För det är ju när man fått förståelse över ens egna styrkor och ar snabba instrument för att se andras styrkor som man kan matcha sitt sätt att möta dessa olika styrkor i tex arbetsgruppen och då man förstärker ens egna bra styrkor men även släppa in de andra personernas styrkor som man skapar den ultimata gruppen. Man kan även “gästa” i andra styrkor än sin egen för att fylla upp saknade styrkor i en grupp men man mår alltid bäst  i sin starkaste styrka.

Alla som var på denna två timmars föreläsning fick nog en hel del intressanta tankar att tänka och som Chris sa så kommer det nog diskuteras en hel del färger i arbetsgrupper hem den närmaste tiden.

Share Button