Sommar AuktionSommar Auktion

Lördagen den 24 juli var det dags för en av sommarens alla auktioner; denna gång på dansbanan i Ljungalid, Ljungaverk. Och denna gång något annorlunda; kanske hade det med att Per Bergvall bjöd på underhållning av konstant pratande och ett skojfriskt humör blandat med sin och kollegan Karl-Arne Haglunds otroligt rappa utbudning. Det var med ett leende på läpparna, tom plånbok och nya fynd i bagaget som man satte sig i bilen på väg hem efteråt. Nog kunde dom från Jämtauktion hålla auktion alltid!
Det var mestadels verktyg som auktionerades ut men också såväl möbler som husvagn, prynader och moped som gick som smör i solsken. Och så gott som alla köpare fick med sig ett gäng extra skruvmejlsar på köpet; man kan tro att det var många lådor skruvmejslar som dom började med för dessa syndes snart i varje ficka hos publiken, i dussintal.
Per Bergvall, också kallad “Allt-för-byn-Per”, är mannen som kan prata både på in- och utandningen enligt deras egna beskrivningar och det stämmer bra; på ett mycket underhållande sätt. Man kunde se honom för en tid sedan i showen “Allt för byn” som enligt Wikipedia beskrivs på detta sätt; “Allt för byn var ett svenskproducerat tvprogram som sändes på tv3 under hösten 2007 där tio män från Hammarstrand fick till uppgift att ta fram en show som skulle sättas upp på Wallmans Intiman i Stockholm” och var ursprungligen en idé från Norge.
De säger själva på hemsidan att “Målsättningen är att våra auktioner ska vara en upplevelse utöver det vanliga med en stor portion humor, samtidigt som vi månar om att både säljare och köpare ska känna förtroende för oss” och känslan inuti säger att dom lyckades.
Nästkommande auktioner är följande; Söndag 25 Juli i Krångede, Onsdag 28 Juli i Sörbygden, Lördag 31 Juli i Ede och Söndag 1 Augusti i Skyttmon.

Text & Foto: Maria (Marre) Gustafsson

Share Button