Sarek:s sista spelning genomfördes i en fullsatt lokal i Eldnäsets flottningsmuseum. Kvällens bandmedlemmar var Jens och Stina Engelbrecht, Zara Kronvall och Göran Månsson. Arrangemanget var genomtänkt, eftersom det inte fanns tillräckligt med parkeringsplatser så fick besökare parkera vid Träffpunkten i Kölsillre och byabussen körde i skytteltrafik till Eldnäset. Sammanfattningsvis var det en magisk kväll, som kändes alldeles för kort.

Aldrig tidigare har jag hört musik som varit så närvarande, och det märktes att bandet gjorde sitt yttersta för att framföra en helhet, inte bara musiken utan även en magisk sinnesstämning.

När man kom till låten Genom Eld och Vatten blev det riktigt magiskt, samtidigt som temperaturen i lokalen var hög så smattrade regnet på plåttaket.
Lokalen var helt fylld och några stod till och med utanför i regnet under paraplyn och lyssnade.

Låtarna så spelades var följande:
Magiska sekunder, Dina Ögon, Älvorna, Liljekonvaljernas vals, Midsommartid, Lilla barn, Som om ingen annan fanns, Där gullvivan blommar, Inland, Om du tvekar, Genom eld och vatten, Fredmans epistel n:o 48 Solen glimmar, Nu grönskar det, Medan stjärnorna vandrar

Jag skickar ett tack till alla som gjorde denna kväll möjlig, och jag är övertygad om att alla som var där kommer att ha ett positivt minne av kvällen.

Text: Leif Edh
Foto: Elisabeth Jämtner Edh
Share Button