Pratade lite med Rubber Soul som släppt en ny skiva och kommer spela på Mittlandia i morgon långfredag.

De beskriver sig själva som “5 personer som älskar att hata, och hatar att älska varandra”. De har precis släppt skivan Wasteland som det spelat in hos 12 Gauge Recordings, i samarbete med Nicklas Källström. Deras musik kan klassificeras som Indiepop blandat med rock och punk. De tycker de fått till en bra blandning på skivan med att varva lugna med snabbare låtar. Vi kommer känna igen Rubber Soul då stuket på musiken är likt tidigare även om de medvetet släppt lite på vemodet men de försöker behålla det kalla. Fler låtar som går i ett högre tempo och de anser att låtarna är mer genomtänkta.

De har ingen renodlad turné på gång men man kan ana att de har lite planer på spelningar även om inget är klart ännu. Något som däremot är klart är att Rubber Soul kommer vara ett av banden på Ljungarocken i sommar, något det ser mycket fram emot både att spela på hemmaplan inför en stor publik men även att få se grymma band och fint väder.

Något som ligger mycket närmare är långfredagens spelning på Mittlandia där det utlovar oss en fart och fläkt fylld spelning som vanligt kommer även vara första gången de framför låten Alive offentligt. Man kommer även spela in delar av konserten då man under dagen kommer spela in en musikvideo till just nämnda Alive.

Share Button

One Reply to “Rubber Soul efter skivsläpp & inför långfredagsspelning”

Comments are closed.