Att vi här i Ånge kommun är bra på att producera slagkraftiga artister det vet väll alla vid det här laget, Takida, corroded och nu senast Kill! Kill! Pussycat men vad är det som är fröet till alla dessa musikaliska framgångar.

Kan det kanske vara kulturskolan här i kommunen hamnade i sverigetoppen i Lärarförbundets rankig av Sveriges bästa musik- och kulturskolekommuner, där Ånge knep femte platsen. Tyvärr kan vi läsa i Dagbladet att Maria Tiger (Verksamhets ansvarig ) inte tror på en lika framskjuten placering nästa år då resultatet baseras  på vilka resurser som kommunen satsar räknat i kronor per invånare, och kommunen har under det senaste året vart att lägga betydligt mindre pengar på kulturskolans verksamhet. (resultatet baseras även på avgiften som tas ut av eleverna och antalet elever i kommunen som deltar i verksamheten)

Det är Lärarförbundet som har rankat Sveriges bästa musik- och kulturskolekommuner. Flera av länets övriga kommuner hamnar på den övre halvan av landets 290 kommuner. Det var 2009 som Lärarförbundet etablerade ett årligt pris till Sveriges bästa musik- och kulturskolekommun Och årets vinnare blev Bollnäs.

 Läs mer:
Share Button