En intervju med Gina i vokalgruppen DaVina inför deras turne här i Ljungandalen.

DaVina består av de fyra sångerskorna Gina Eriksson, Linn Norin, Lina Granehäll och Vera Frisk, De träffades förra hösten då de all började på Högalids folkhögskola i Kalmar där det gick kursen  “Sång och Vokalgrupp”. Lina och Gina pratade om en vokalgrupp som heter Kraja, som består av fyra tjejer som sjunger folkmusik a cappella. då de vart sugna på att skapa något liknande så tillfrågades Linn och Vera om de ville vara med. Sedan då har de inte slutat sjunga tillsamans.

Denna turné är något de sett fram i mot ända sedan i julas, då  planeringen påbörjades. De säger att de skall bli så fantastiskt kul att få spela på så pass olika ställen och då få anpassa repertoaren till de olika tillfällena.  De blir även en lugnare vecka en förra veckans Hälsinglands turné där de gjorde elva spelningar på fyra dagar.  Då skolan nu är slut så kommer de efter sommaren att spridas ut över landet men de planerar en återförening och ny turné nästa sommar.

Denna vecka kan ni höra DaVina på följande ställen:
Måndag 19:00,Tinas Café, Tisdag 19:00, Borgsjö Hembygdsgård, Onsdag 19:00, Ånge Camping, Torsdag 19:00, Ånge Kyrka, Fredag 14:00, Haverö Strömmar

 

Share Button