Ljungandalens Konstförening som arrangerar utställningar i konsthallen i centralhuset i Ånge har en ny utställning på gång “I min lilla värld av blommor” med konstnären Maria Gråhammar eller Mia som hon brukar kallas.

Mia har beskrivits som ”En färgglad, kreativ tekniknörd med glimten i ögat” vilket är en beskrivning som hon själv känner stämmer ganska bra, Mia är bosatt på Alnö utan för Sundsvall och jobbar som lärare nu på Technichus i Härnösand, Måleriet här hennes avkoppling. De kreativa skapandet har funnits med Mia i hela livet så måleriet med olika tekniker och uttryck har alltid funnits där. Men det är först de senaste fem åren de fått tagit mer plats i Mia:s liv dels med de egna företaget GRÅHAMMARofSweden där hon säljer konst, hantverk och egendesignade smycken, men även med fler utställningar och andra aktiviteter.

Hon säger det känns det lite extra roligt att få visa mina alster i Ånge då det var en plats som hon besökte en hel del i sin barndom då hon hälsade på sin släkt här. Hon minns t.ex. hur hon  var på farmor och farfars kolonilott vid nuvarande Ånge camping när de inte var på Hemskogsvägen där farmor och farfar bodde eller lekte med sina kusiner här i Ånge.

Mia med sin tavla Morgondagg som du kan se på utställningen, Foto: Privat

Mias tavlor innehåller ofta mycket färg och glada färger som Mia älskar, utställningen i Ånge är inget undantag med färgrika blommor i glada färger men Mia hintar om det det kan dyka upp något annat förutom blommor med bland tavlorna i de glada färgerna som hon hoppas skall glädja besökaren eller som Mia säger ”Att få glädja andra med sånt jag mår bra av att göra – det gör allt ännu bättre eller hur..?”. Frågar man efter en av Mias egna favoriter på utställningen så säger hon “Det är nog en av mina senaste tavlor ”Komma hem” – de blå färgerna i den blev riktigt härliga.” 

Vernissage för utställningen är det nu på lördag 4 Februari kl 12 till 14, då kommer även Mia finnas på plats och hon hoppas på många trevliga samtal på vernissaget för det är i såna möten som kreativiteten får näring och nya idéer börjar gro enligt Mia.

Hinner du inte med att besöka utställningen under vernissagen, så har du mer tid på dig den hänge i konsthallen fram till den 3 Mars

Share Button