Det är full fart på Haveröveckan

Lördag 9/7 var det vernissage i kvarnen på Haverö Strömmar med Åsa Hellhoff och Laila Nordahl. En intressant konstutställning i en fantastisk miljö! För er som missade vernissagen finns utställningen kvar över sommaren och har öppet lör-sön 12-16. Kafé med mumsigt hembakat finns också vid Haverö Strömmar.

Söndag 10/7 var det prova-på-flugbindning i kvarnen på Haverö Strömmar. Och var börjar vår förtjusning över fjädrar… om inte i barndomen… 🙂 Den 24/7 blir det endagarskurs i flugbindning för er som är intreserade.

Den 10/7 var det auktion på Träffpunkten i Kölsillre. Det blev en riktig folkfest i många timmar, stor publik med mycket skratt och prat.
På kvällen var det Musik i sommarkväll med Jeja Sundström, i Haverö kyrka på Vallen. Även här var det välbesökt.

Den 11/7 var det tänkt att en grupp pilgrimsvandrare skulle anlända till Haverö, från Hälsingland… för att efter helgen fortsätta till Klövsjö. Tyvärr blev det inställt pga återbud. Vi hoppas fler hittar till www.pilgrimstid.nu och vandrar nästa år istället!

Den 12/7 var det Stensjö Vildmarksdag. Där var det, förutom allmän vildmarksmingel och viltmeny, prova-på-luftgevärskytte, fisketävling och lerduvestig. Tappra besökare trotsade det vilda vädret och härlig gemenskap och fina priser utdelades.

Den 13/7 serverades det hembakat på Eldnäsets Flottningsmuseum. Där kunde man få sig en och annan historia, antingen genom mannen som driver kaféet, Larsa Åslund, eller via hörlurar/trattar i muséet. I smedjan stod som vanligt Dan och Birk Andersen, som för dagen hade en extra medhjälpare i Hilbert Jägers.

I Kölsillre Missionshus var det konstutställning. Där kunde man hitta Raisa Östlund, en ryska som numera är bosatt i Ånge. Hon är en mångfacetterad konstnär med livsbejakande visioner. Hennes naturmotiv faller väl in i de här trakterna och man känner sig genast ”hemma” i motiven, trots att de flesta inte är direkt avmålade platser.

i Överturingen… med sommarkurs hos Haverö Trädgårdsmiljö. www.tradgardsmiljo.se Där var det en tvådagarskurs i akryl/collage med Kicki Engholm.

Hos Tellus Konsthantverk i Överturingen visades silversmycken med infattning av bergarter och mineraler från orten, samt visning av stenar från zink o guldfyndigheten.

På Folket Hus serverades det kaffe och man pratade minnen runt en utställning med gamla tidningsurklipp.

den 15/7 – i Vallen kyrkby… var det full fart hos Vivi. Först var det loppis i trädgård och lagårdsbotten(loft). På kvällen blev det middag på Vivis Loge, med underhållning av Hasse Thor. En tradition som blir välbesökt varje år.

Text och Foto:  Lena Andersen

Share Button