En sång om livets gång är namnet  är konstfacks studenten Sara Linderoths första fotobok eller kanske inte en fotobok Sara beskriver den hellre som en fotografisk berättelse.  En berättelse som beskriver livet på landsbygden, utan att romantisera utan mer lyfter fram en annan sida, en bild som känns mer äkta.
Frågar man Sara vad som fascinerar henne med landsbygden så  konstaterar Sara direkt att det inte är en lätt frågan då flera av de spontana svaren inte känns tillräckligt stora sedan konstaterar Sara kanske var det bara så att hon trivdes så fantastiskt bra i Fränsta då jag flyttade upp.

Det är som sagt en berättelse om livet på landsbygden ,som även tar upp problematiken med centrum och periferi även om det kanske inte är det man tror som är centrum i berättelsen.  Sara vill även lämna avtryck och väcka frågor, då kanske inte fotografi är den bästa berättarformen då man lämnar mycket till betraktaren men det ger även en del fördelar för om man är för tydlig med sin ståndpunkt så kanske man skrämmer iväg betraktare i förväg, där har fotografi en fördel som ger  betraktare ett större utrymme för att själv finna och tolka historiens kärna.

Bokens titel leker lite med dansbandsvärlden därifrån kom även iden om turné & “turnebuss” sen att det vart en äldre Volvo kände Sara som självklart då det är den bil modell som hon förknippar med landsbygden och även själv hade under sin tid här i ljungandalen.

 För mer info titta in på bokens sida http://livetsgång.se , Där hittar man även turne planen som närmast innefattar 13/4 Sundsvall Kulturmagasinet, 14/4 Timrå Torget & Söråkers folketshus 15/4 Alby på Gottomaten.

Share Button